1984
Rozpoczęcie działalności jako Wytwórnia Wafli „Wacuś” s.c.

1988
Zakup terenu i wybudowanie zakładu o powierzchni ok. 450 m².
Uruchomienie linii do produkcji wafli smarowanych oraz linii do oblewania.
Wzrost produkcji i zatrudnienia do 25 osób

1996
Nabycie kolejnego terenu pod budowę nowego znacznie większego zakładu

2000
Oddanie do użytku nowego obiektu o powierzchni 1700 m².
Zakup nowoczesnej linii do produkcji ciastek.

2001
Przekształcenie Wytwórni Wafli „Wacuś” s.c. w Zakład Cukierniczy „Wacuś” sp.j.

2003
Dzięki dofinansowaniu z Unii Europejskiej zakupiono nowy piec do wypieku wafli.

2004
Wprowadzono system HACCP w zakresie: „Projektowanie, produkcja i sprzedaż wafli i ciastek”. Certyfikowany przez RWTÜV Polska sp. z o. o.

2006
Dalsza rozbudowa zakładu: powiększono powierzchnie magazynowe i halę produkcyjną (dobudowano magazyn wyrobów gotowych o powierzchni 410 m2 oraz halę produkcyjną o powierzchni 182 m²)

2007
Wdrożenie normy Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg EN ISO 22000:2005 w zakresie produkcji wafli i ciastek certyfikowaną przez TÜV NORD CERT.

2009
Dzięki dofinansowaniu z Unii Europejskiej zakupiono nowoczesną linię do oblewania

2011
Zakończenie inwestycji mającej na celu pełną automatyzację linii produkcyjnych.

2015
Zakup nowoczesnej smarowaczki do kremów.

2019
Budowa magazynów opakowań.

2021
Montaż instalacji fotowoltaicznej.

2023
Rozbudowa magazynu wyrobów gotowych, zakup naważarka do linii ciastek.

2024
Zakup sztaplarki do ciastek – automatyzacja pakowania

CERTYFIKAT