1984
Rozpoczęcie działalności jako Wytwórnia Wafli „Wacuś” s.c.

1988
Zakup terenu i wybudowanie zakładu o powierzchni ok. 450 m².
Uruchomienie linii do produkcji wafli smarowanych oraz linii do oblewania.
Wzrost produkcji i zatrudnienia do 25 osób

1996
Nabycie kolejnego terenu pod budowę nowego znacznie większego zakładu

2000
Oddanie do użytku nowego obiektu o powierzchni 1700 m².
Zakup nowoczesnej linii do produkcji ciastek.

2001
Przekształcenie Wytwórni Wafli „Wacuś” s.c. w Zakład Cukierniczy „Wacuś” sp.j.

2003
Dzięki dofinansowaniu z Unii Europejskiej zakupiono nowy piec do wypieku wafli.

2004
Wprowadzono system HACCP w zakresie: „Projektowanie, produkcja i sprzedaż wafli i ciastek”. Certyfikowany przez RWTÜV Polska sp. z o. o.

2006
Dalsza rozbudowa zakładu: powiększono powierzchnie magazynowe i halę produkcyjną (dobudowano magazyn wyrobów gotowych o powierzchni 410 m2 oraz halę produkcyjną o powierzchni 182 m²)

2007
Wdrożenie normy Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg EN ISO 22000:2005 w zakresie produkcji wafli i ciastek certyfikowaną przez TÜV NORD CERT.

2009
Dzięki dofinansowaniu z Unii Europejskiej zakupiono nowoczesną linię do oblewania

2011
Zakończenie inwestycji mającej na celu pełną automatyzację linii produkcyjnych.

2015
Zakup nowoczesnej smarowaczki do kremów.

CERTYFIKAT